Natur Retræter

Hjem i Essens

“Naturen, mit hjerte”.

 

Meditativ fordybelse og stille væren i naturens milde & vilde kraft.

“Jeg ved ikke hvor jeg ender og naturen begynder, kun at vi er et”.

 


Retræte & Corona:

Vi vægter sundhed og trygheden højt. Det har vi i den grad mulighed for på vores retræter.
De foregår på Gomde, et stort retrætecenter med en undervisnings sal på 350 kvm og hvor vi
kan lufte ud hyppigt og have god plads imellem os.

Desuden er der to spisesale, 18 eneværelser og flere teltområder og i det hele taget rigtig god plads til alle.
Desuden vil en stor del af undervisningen / så meget som muligt, foregå udendørs.
Endeligt vil der være begrænset antal deltagere på retræterne.
Læs her om Corona retningslinjerne for vores retræter:

 


Tilmelding til retræte:

kontakt@heinrichjohansen.dk

 


Indhold:

Fordybelse ind i stille væren, helhjertet bevidsthed og mødet med naturens vågne essens; den milde & vilde kraft.

I samspil med naturen udfoldes et indre rum til selvberoelse, selvvenlighed, selvindsigt og momentvis selvbefrielse; at hvile i egen væren og i dybeste pagt med naturen.

Dagene består blandt andet af perioder med gennemgående stilhed, formel og uformel meditationspraksis både indendørs, men mest ude i naturen, dialog & meditativ udveksling med underviser, hvile, spise og ekstra mulighed for ophold (Udesidning) på egen hånd i den smukke natur.

Vi arbejder bl.a. med De 4 Retninger (ilden, jorden, vandet og luften), De 11 retningers ceremoni, Medicine Walk, Fire Talks, Jord & Himmel Qi Gong mm.

Mulighed for tilvalg af kortere eller længere Udesidning fredag eller lørdag aften og nat eller på andre tidspunkter i løbet af retræten.

At bringe mindfulness essensen og de meditative kvaliteter ind i mødet med naturen, giver en ganske særlig form for en autentisk kontakt med selv.

Gennem det opmærksomme og nærværende møde med naturen, som naturen er, anvises vi vejen til vores egen dybere essens, som det menneske vi er.

“Vi kan være nærværende, men vi kan også være nærvær.
Et nærvær, en væren, der ER – ligesom naturen også ER”.

I åbenhed, i det levende vågne nærvær og hengivelsen dybere herind, opstår en smuk, vågen, kraftfuld og nærende samhørighed med naturen, hvor en dyb indre ro og taknemmelig kan indfinde sig.

Oplevelsen af at høre til naturen og ikke adskilt fra den, minder os om at livet er større end vores betingede selvs til tider begrænsede opfattelse af sig selv, og den helhed vi er inkluderet i.

Naturen er nærvær. Derfor heales vi når vi er tilstede i naturen. Alt naturen ønsker fra os, er vores opmærksomme nærvær og sansende kontakt og indgå i et dybere sjæleligt møde med vores essens og hele væsen.

Der vil retræten igennem være perioder med stilhed både hvor man er alene i naturen og sammen i gruppen.

“En dybere grounding med følelsen af at stå trygt i vores livs skiftende opstændigheder, lærer vi af bl.a. træernes iboende evne til at være stærk og fleksibel i sin stamme og evnen til at slå rødder. Selv på udsatte steder”.

“At være i naturen i døgnets to overgangtider ind i “den blå time”, er forbundet med et ægte behov for stillestund og dybere lytten. Disse overgange er naturens egen kraftfulde transformation gående fra dag til nat, fra nat til dag.
Naturens eget åndedræt der tager ind og slipper ud”.


Tider:

Priser:

 

Prisreduktion:
Private selvbetalere der har brug for at betale mindre, kan ansøge om nedsat betaling for selve undervisningen, da der udbydes enkelte retreat legater.

Overnatning alle dage:
Eget telt i haven eller kr. 375,-.
Seng eller madras i sovesale kr. 375,-.
Delt dobbeltværelse med en af samme køn, kr. 675-.
Eneværelse kr. 975,-.

Forplejning alle dage :
Obligatorisk fuld forplejning, økologisk/biodynamisk vegetarisk/vegansk buffet til morgen, middag og aften, samt fri frugt, snacks, te og kaffe, koster kr. 1.500,- for alle dage.

(Ovenstående priser pålægges 25% moms for momsregistrerede).

 


Tilmelding:

kontakt@heinrichjohansen.dk


Ved tilmelding meddel venligst om du :

– vil tilkøbe dblv. / eneværelse/sovesal/telt.
– ønsker samkørsel / kan tilbyde lift til andre.

Tilmelding er bindende og indbetalt beløb refunderes ikke uanset årsag til framelding. Man er velkommen til at overdrage sin plads til en anden der opfylder kravene for deltagelse.

Sted:

Retræten afholdes på Gomde på Helgenæs.
Området byder på noget af landets smukkeste natur.


Undervisere:

Heinrich Birk Johansen.
25 års meditationserfaring. 6 års uddannelser indenfor mindfulness & meditation. Forskningsunderviser i mindfulness siden 2010.
12 års træning i ritualer og ceremonier fra først og fremmest native american wisdom, herunder bl.a. gennemgået en fuld traditionel Vision Quest i Canada.
20 års træning, kurser og uddannelser i outdoorlife, bl.a. Mountainleadership i Wales.
Assisterende underviser er Bente Ravn.


Medbring:


Sidde/liggeunderlag til uden og indendørsbrug.
Tøj til “alt slags vejr”.
Et ur. At bruge uret i sin mobil er ok, men lad venligst mobilen være slukket i løbet af dagene og undgå at bruge den til andet end ur, når dette indgår i undervisningen


Kontakt vedrørende indhold:

Heinrich Birk Johansen på:

hj@heinrich.dk

Tilmelding til retreats er bindende. Ved eventuel framelding tilbagebetales indbetalt beløb ikke uanset grunden til framelding, men man er velkommen til at overdrage sin plads til en anden, der opfylder kravene for deltagelse. Hvis retræten aflyses af andre grunde end udbyders beslutning (statsbestemt nedlukning pga. Corona virus f.eks.), overflyttes man til et senere retræte med samme indhold eller efter eget valg, et andet af vores udbudte retræter.